content-single.php

Nieuwsbrief 2

In deze nieuwsbrief graag jullie aandacht voor het volgende:

Nieuw platformlid

Het Kamerataplatform is uitgebreid met een 4e lid: Marjan Hoving. Daar zijn we erg blij mee! Marjan is een zeer enthousiaste fotografe en beschikt over bijzondere artistieke gaven. Ze heeft vele originele ideeën die ons zeer van pas komen. Welkom Marjan.

Sponsoractiviteiten

Om onze exposities iets extra’s te geven hebben we de afgelopen maanden veel spullen aangeschaft. Het merendeel hebben we verkregen middels sponsoring. De benaderde bedrijven/privépersonen waren allemaal enthousiast over onze plannen en hebben bijna allemaal hun steentje aan Kamerata bijgedragen.
Hieronder volgt een opsomming van de resultaten:
Fotoprinter Selphy incl. papier (foto Konijnenberg). Hiermee kunnen we de foto’s printen die kinderen gratis op de expositielokaties met ons toestel kunnen maken. Van deze prints wordt een expositie geörganiseerd in december 2013.
6 Wissellijsten incl passé-partouts (Regenboog Nijverdal) om nieuwe inzenders een hand toe te kunnen steken.
Laser-printer & toner (donatie privépersoon) voor het maken van folders en infomateriaal.
Koffiezetapparaat & een Senseo-apparaat (Expert Dalfsen) om suppoosten en bezoekers van koffie te voorzien.
Koffie – thee- koekjes (C1000 Dalfsen)
2 Beachvlaggen met ons logo & aankondiging “Foto & Expo” (Formido Dalfsen & Plinq Dalfsen) om op straat de aandacht te trekken.
Stoepbord (m.m.v. Bootsma Zwolle) om op straat de nodige info over de expositie aan te kondigen. We maken elke expositie een eigen A2-grote poster waarop o.a. de titel van de expositie, openingstijden en de deelnemende fotografen etc. etc. worden afgebeeld (clicklijst)
Waterkoker om o.a. thee te zetten (donatie privépersoon).
Hesjes met Kamerata-logo (Bard.zo te Ommen) voor de suppoost(-en).

Aanpassing voorwaarden deelname aan Kamerata-exposities

Deelnemers aan een Kamerata-expositie worden verzocht een “pasfoto” of “zelfportret” aan te leveren.
Nu we iedere expositie zelf een A2-poster gaan maken met daarop ook een afbeelding van de deelnemende fotografen, willen we graag een digitaal bestand van die pasfoto.

Opening kunstweekend bij/in de Kamerata-lokatie

Voorheen kende het kunstweekend Dalfsen geen officiële opening. Op ons initiatief komt die er nu voor het eerst en wel bij/in onze lokatie Westermolen. De wethouder van Dalfsen en de voorzitter van “kunstomdalfsen” zullen de opening verrichten. Kamerata zal de opening opluisteren met een opzienbarende “act” (houden we geheim tot 4 mei).

Wateractiviteit in ons kunstpunt de Westermolen

Ieder kunstpunt heeft een eigen activiteit met water bedacht. In onze expo-ruimte gaan de bezoekers een WATERBERG bouwen.
De wethouder van Dalfsen en de voorzitter van “kunstomdalfsen” zullen bij de openingsceremonie een begin maken van de waterberg…….

Einde expo 4/5 mei: Kamerata-borrel !!!

Op zondag 5 mei aan het einde van de expositie (17.00) uur organiseren wij een “Kamerata-borrel” in de Westermolen te Dalfsen. U bent allen van harte welkom.

Na 4/5 mei dezelfde foto in Nieuwleusen exposeren?

Na afloop van de expo 4/5 mei kunt u uw werk ophalen uit Dalfsen (17.00 uur).
Kamerata-exposanten kunnen hun foto’s nadien aansluitend exposeren in Nieuwleusen: Lokatie molen Massier. Wij kunnen het transport van deze foto’s voor u regelen.
Op 11 mei is in Nieuwleusen een grote (kunst)markt georganiseerd: Op meerdere plekken is dan kunst te zien/koop. De foto’s kunnen tot half juni in de molen hangen.
Wilt u nog meer foto’s in Nieuwleusen exposeren?
Dat kan ook !!!!
We hebben de gehele molen ter beschikking.
Op de begane grond exposeren we foto’s mat het theme “kunst als water; water als kunst”.
Op de 1-e en 2-e verdieping kunt u foto’s exposeren met een veel ruimer thema: Molen, wieken, wind of graan of voedsel of vervlogen tijden….. etc. etc. U kunt u uitleven dus.
Deelname kosten: Geen kosten. (vrijwillige bijdrage van 5 euro mag….)