content-single.php

Nieuwsbrief 3

In deze nieuwsbrief graag jullie aandacht voor het volgende:

 • Terugblik expo Dalfsen en Nieuwleusen 4 en 5 mei
 • Terugblik expo Nieuwleusen Molen Massier 11 mei
 • Inzenders maken hun eigen expo bij Vechterweerd: vrijheid/blijheid!
 • Aanmelding: expo Vechterweerd, alle weekenden in juni

Terugblik expo Westermolen Dalfsen 4 en 5 mei

Voor ons vooraf best spannend…. Maar de spanning viel al snel van ons af: Prachtig weertje, een draaiende molen en meer dan 500 bezoekers in deze 2 dagen.
4 mei 09.30 uur:Officiële opening kunstweekend bij ons kunstpunt!
Foto links: Paul en Klaas arriveren met een ambulance en hebben de uit de Vecht opgedoken sleutel meegebracht om ons kunstpunt te openen. Tevens hebben ze een jerrycan Vechtwater meegenomen waarmee de bezoekers een waterberg gaan bouwen.
Op de achtergrond onze beachvlaggen.

Toespraken van de voorzitter van stichting “kunstomdalfsen” (dhr Flapper) en de wethouder van Dalfsen (dhr Agricola): Pers en publiek luisteren aandachtig (foto onder).

Nadien werd de sleutel van onze expositieruimte aangeboden aan dhr Flapper (3-e van links op de foto hieronder) die de deur vervolgens opende. Dhr Agricola 4-e van links.

Foto rechts: Anneke en Klaas onthullen het stoepbord.

Zowel zaterdag 4 mei als ook zondag 5 mei een constante stroom geïnteresseerde bezoekers: Ze stelden vele vragen en vele van hen hadden belangstelling voor cursussen van Michiel ! We hebben serieuze belangstellenden folders van “centrum voor de fotografie” meegegeven. De waterberg (rechter foto) groeide gestaag.
Midden in onze ruimte hadden we 4 grote tafels aaneengeschoven; daarop ongeveer 40 kleine (8×8 gelamineerde) foto’s waarmee kinderen hun “eigen verhaal” konden neerleggen en met ons bespreken. Dat bleek een groot succes. Ook de ouders deden actief mee waardoor het een gezellig en nuttig weekend werd.
Zondag 5 mei om 17.00 uur hebben we in de zon met een gezellige groep een drankje gedronken. De hapjes waren verzorgd door onze aardige “buren”: Het winkeltje van “De Groene Marke”. We kunnen terugzien op een zeer succesvolle expo !!

Terugblik expo molen Massier te Nieuwleusen 11 mei

Molen Massier organiseert elk jaar een markt rond de molen (1 dag). Het bezoekersaantal was dit jaar ongeveer 500 mensen!
Rond 13 uur begon het te regenen en gingen de mensen naar huis; de parkeerplaats (weiland) liep leeg en er kwam niemand meer. Om 14.30 werd het droog en brak de zon door: De mensen stroomden weer toe en het werd weer gezellig druk.
Wij exposeerden dezelfde foto’s die in Dalfsen hebben gehangen.
Het verschil met de expo in Dalfsen was evident: In Dalfsen waren de bezoekers allen geïnteresseerd; in Nieuwleusen liep iedereen even langs de foto’s en slechts een deel was geïnteresseerd.
Samengevat (zoals we vooraf al een beetje vermoedden):Ruim voldoende bezoekers doch relatief te weinig bezoekers die gericht voor de fotografie kwamen; een ervaring rijker.

Inzenders maken hun eigen expo bij Vechterweerd !

Fotografen die aan deze expo deelnemen, zijn “actief deelnemer”:

 1. Alle deelnemers zijn 1 dag (van 12 tot 17.00 uur) suppoost.
  We exposeren alle 5 weekenden van juni; totaal 10 dagen dus.
  Wellicht leuk om een dag samen met een andere inzender suppoost te zijn: We zullen u op de hoogte houden van de lijst met inzenders.
 2. De suppoost opent het schuurtje waarin de foto’s etc. zijn opgeslagen m.b.v. een sleutel die zij/hij van de sluiswachter heeft gekregen (die zit de hele dag bij de sluis). In het schuurtje ligt de nodige info (gebruik apparatuur etc.).
  Verdere info: Bel iemand van het Kamerata-platform (zet die nrs in je telefoon).
 3. De suppoost bepaalt vervolgens zelf hoe hij/zij de expo inricht: Leef je uit !!!!
 4. In het schuurtje staat een koffiezetapparaat, een koelkast én een waterkoker.
  Aangebroken spullen kunnen op zaterdag in de koelkast blijven; op zondag moet de koelkast leeggehaald worden (koffie,thee,suiker etc. is aanwezig).
 5. In het schuurtje is stroom aanwezig. Buitenstoelen ook aanwezig.
 6. Er liggen flyers om evt. uit te delen aan belangstellenden voor een cursus van “Centrumvoordefotografie”! Wanneer ze bijna op zijn: Michiel Knaven bellen.
 7. In het schuurtje is ook een Selphy-printer & papier aanwezig om (evt.) te printen. Spelregels liggen er bij. Zet stoepbord en beachvlaggen buiten.
 8. In het schuurtje ligt ook een doos met 8x8cm geplastificeerde fotootjes; belangstellenden kunnen met die foto’s b.v. “hun eigen verhaal” neerleggen en dat met de suppoost “bespreken”. (groot succces bij de expo in Dalfsen).
 9. Toilet: In het huis bij het schuurtje (toegang & gebruiksaanwijzing ligt in het schuurtje; nu nog niet bekend)
 10. Iedere suppoost maakt een aantal foto’s van zijn/haar expo; deze foto’s worden op www.kamerata.nl geplaatst (die website hopen we 1 juni in de lucht te hebben).
 11. Rond 17 uur ruimt de suppoost de expo op in het schuurtje, doet de deur op slot en levert de sleutel weer in bij de sluiswachter (is tot 18.30 uur aanwezig).
 12. Iedere suppoost neemt een vuilniszak mee van huis en gebruikt deze voor het afval van die dag. Na afloop neemt de suppoost deze zak mee naar huis.

Slecht weer: Niet openen of afsluiten en thuis een borrel drinken.
Ieder is dus vrij om de expo naar eigen smaak in te richten en op te stellen. Je kunt de foto’s op allerlei “troep” bevestigen óf in de berm of heg leggen. Deels kunnen ze ook op de weg liggen/staan: Houdt wel ruimte over voor eventuele auto’s (of ambulance…).
Ga verder lekker je eigen gang.
Neem medeinzender en/of vrienden en/of familie mee en maak je eigen feestje !!!
Vraag de sluiswachter eventueel voor info of bel een van ons.

NU AANMELDEN !! (zie aanmeldingsformulier Vechterweerd)

Foto-expositie: THEMA “juttersgoed bij Hannes”
Kamerata-expositie (zelf inrichten)& Fotograferen door kinderen
Locatie: In en om het bijgebouw sluiswachterhuis Vechterweerd
Datum: Alle 5 weekenden in juni 2013 (12.00-17.00 uur)
Bij slecht weer: Gesloten.

Bijzonderheden:

  • Prachtlocatie !!(Google: “Vechterweerd sluis”).Ligt aan bekende fietsroute! In het hart van een waterwingebied.
  • De foto’s worden grotendeels in de buitenlucht getoond; bezoekers aan Vechterweerd lopen/fietsen als het ware dwars door onze expositie heen.
  • De foto’s worden niet op de “normale” wijze ingelijst doch op/aan voorwerpen bevestigd die met de locatie Vechterweerd verband houden (stukken hout bv. die uit het water zijn gevist).

Vandaar een expositie met foto’s over het thema “Juttersgoed” (wrakhout, petflessen, etc.etc.)(Ruime interpretatie !!!!).
Foto’s tot max A4. worden door ons gelamineerd.
Kleiner mag ook.
U mag vooraf ook zelf de foto’s op “juttersgoed” bevestigen en zó inleveren.
Groter dan A4 mag ook maar dan moet de inzender de foto zelf “beschermen”.
Tevens graag foto’s 8x8cm aanleveren om te gebruiken voor het “leggen van een eigen verhaal” door bezoekers.

Foto’s kunnen deels ook IN het schuurtje worden geplaatst/opgehangen. U kunt dus ook (beperkt ruimte) 1 ingelijste grotere foto aanleveren in een “oud lijstje van de kringloop”.

Garantie bezoekers: Per weekend komen gemiddeld 250 fietsers deze locatie bezoeken (informatie van sluiswachter); daarnaast menig auto. Het merendeel van de bezoekers nemen een rustpause bij Vechterweerd; picknickplek bij uitstek en een bezoekje aan de expo is dan wel verleidelijk….
Het waterschap verwacht in 2013 extra toeloop na de recente media-aandacht voor het beeld “Hannes” (zeehond)
Er gaan meerdere keren per dag pleziervaartuigen door de sluis (soms 25/dag): Vertier genoeg dus !!!
Alle fietsers/ voetgangers gaan “dwars door” onze expositie; we exposeren namelijk op en naast de toegangsweg; in de buitenlucht !.
NB Deze expositie is alléén “open” wanneer het weer dat toelaat. Het is bovendien voor de suppoosten alleen maar leuk wanneer het goed weer is en er veel bezoekers komen. Koffiezetapparaat en waterkoker voor thee staan klaar; ook voor bezoekers tegen een geringe vergoeding.
>>Extra activiteit voor de jeugd:
Bezoekers jonger dan 16 jaar kunnen/ mogen zelf ter plaatse onder onze begeleiding foto’s maken en printen (max 2 p.p.)(A6 formaat 10x15cm).
Wij stellen hiervoor ter plaatse een printer ter beschikking. De gemaakte foto’s worden getoond tijdens onze december-expo te Dalfsen. Ze worden door een jury (basisschooldocenten?) beoordeeld: Univé en de Rabobak hebben reeds prijzengeld beschikbaar gesteld hiervoor.
De suppoost stelt zijn/haar camera hiervoor ter beschikking! Card-reader aanwezig.
Bezoekers ouder dan 16 jaar mogen ook foto’s maken en printen (A6) met onze spullen, doch tegen een kostendekkende vergoeding (1 euro p.st.).